fbpx

Kokemus, ymmärrys ja saatu tieto

Oma työurani on ollut varsin pirstaleinen ja sen vaiheet projektinomaisia. Olen tarjonnut itseäni työtehtäviin, joissa maailmaa on haluttu parantaa luovuuden ja ”jonkin muun” vuorovaikutuksella. Tuo ”jokin muu” saattoi olla milloin valmistava teollisuus tai kaupan ala, milloin matkailu tai maatalous.

Työmatkani alkupäässä piti pitkään keskustella näiden keinotekoisesti aseteltujen ”osapuolten”  välillä, mitä merkitystä mikäkin sana piti sisällään ja onko sellaista tulokulmaa olemassakaan, josta yhteistyö voisi syntyä. Kun omat kilometrit tuli täyteen ensimmäisen etapin jälkeen, positiivisena tuloksena oli, että tietoa oli otettu haltuun ja valmistautuminen valmiimpana seuraavaan vaiheeseen saattoi alkaa. Itseeni kriittisesti suhtautuvana koin, että epäonnistumisia oli kuitenkin liikaa.

Seuraavaksi elämänmenossa alkoi useamman vuoden pituinen jakso, jossa sain kohdata satoja yrittäjiä henkilökohtaisesti. Yhdessä analysoimme, kokeilimme ja menestyimme, mutta myös kompastuimme liiketoiminnan kehittämisessä. Epäonnistumisista oppi eniten. Tätä en polun alkupäässä vielä ymmärtänyt. Tämä kokemus, ymmärrys ja saatu tieto olivat niitä elementtejä, joiden avulla  oma asiantuntijuuteni on kehittynyt.

Digitalisaatio tuo asiantuntijat jokaisen taskuun

Nyt ollaan sitten uuden tarinan äärellä, itse yrittäjänä. Joka päivä osaamiseni on aidossa testissä ja koetuksella. Bizfitin liikeideakin on syntynyt siitä, että yrittäjänä asiantuntemukseni ei riitä, vaan tarvitsen yhä nopeammin ja enemmän tietoa. Haluan kokemukseen pohjautuvia näkemyksiä tuon tiedon hyödyntämisestä ja yksinkertaisesti on vain pirun paljon asioita, joita en ymmärrä. Ja tätä tuskaa me nyt haluamme yrityksenä helpottaa.

Se, että asiantuntijuutta tarvitaan kaiken kokoisissa yrityksissä globaalisti, nopeasti ja kustannustehokkaasti, toteutuu digitalisaation avulla. Voimme hankkia virtuaalisia osaajatiimejä tai hyödyntää yliopistojen parasta tutkimusta. Rajoja on vaikea nähdä. Me olemme mukana!

Tule mukaamme ja ole osa tulevaisuutta jo tänään! Liity Bizfit-asiantuntijaksi! 

Kirjoittaja on Bizfitin toinen perustaja ja yrityksen operatiivinen johtaja.