fbpx

Joitakin aikoja sitten, edellisessä elämässä, työskentelin projektitehtävissä länsirannikolla. Kävin vierailulla isohkossa yrityksessä, joka toimi laajalti kansainvälisillä markkinoilla. Tapasin heidän tuotekehitysjohtajansa, joka kertoi yrityksellä olevan suuria ongelmia saada rekrytoitua ylimmän ja keskijohdon henkilöitä. Mielestäni yritys oli erittäin kiinnostava, hyvää tulosta tekevä ja tuotteetkin edelläkävijöitä markkinoilla. Syitä varmaankin saattoi olla monia, mutta usein esille oli noussut kaupungin sijainti, pienuus, palvelutaso jne. Uusi työpaikka uudessa ympäristössä vaikuttaa moniin osa-alueisiin elämässä.

ON DEMAND. TOTTA VAI …?

Ainakin Suomessa yllä kuvattua tilannetta pidetään merkittävänä ongelmana erityisesti kasvukeskusten ulkopuolella toimivien yritysten keskuudessa. Avainhenkilöt eivät lähde periferiaan.

Vai onko tässä ajattelussa nyt jotain pielessä?

Maailmalla on kovaa vauhti kasvamassa globaaleja digitaalisia markkina-alustoja, joista älykkäiden hakutoimintojen avulla voi löytää osaavaa henkilökuntaa. Näin hankittu työvoima on monella tapaa erinomainen ratkaisu henkilöstövajeeseen: Löytyy kokeneita senioritason ammattilaisia, on nuoria uuden tiedon soveltamiseen kykeneviä tekijöitä tai vaikkapa kokonaisia tiimejä ratkaisemaan yrityksen tuotekehityksen, markkinnoin ja rahoituksen haasteita. Digitaalisesti työskentelevät henkilöt ovat myös kustannustehokas ratkaisu yrityksille; osaamista voi ostaa lyhyt- tai pitkäaikaisiin tehtäviin ja tarpeiden muuttuessa voi helposti hankkia uutta osaamista.

Henkilökunnan käsitettä olisi ehkä hyvä miettiä uudestaan.

MUTTA SE TYÖYHTEISÖÖN INTEGROITUMINEN, YRITYSKULTTUURIN YMMÄRTÄMINEN, EIHÄN SE..

Usein yritysten toiminta rakentuu projektinomaisesti ja silloin tiimien ympärille syntyy kestonsa pituisia toimintaympäristöjä. Näiden ympäristöjen muotoileminen teknologioiden avulla vahvistaa vuorovaikutusta ja edistää onnistumista. Digitaalisuus siis pitäisi nähdä työyhteisöjen voimavarana. Olisi upeaa nähdä tämä kehitys myös pienempien yritysten kohdalla. Aika- ja paikkariippumattomuus oikein rakennettuna tuottaa parhaimmillaan avoimen ja motivoivan muutoksen yritykseen.

Pelko siitä, että työntekijät tai projektiluonteisesti osallistuvat henkilöt kokisivat yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta, on turha.

Bizfitissä me puhumme työn ja työtapojen muuttumisen yhteydessä Uudesta Asiantuntijuudesta.

Haemme rohkeita, kokeneita ja osaavia liiketoiminnan asiantuntijoita, valmentajia ja mentoreita mukaan kehittämään yrityksiä ja kehittymään tuloksen tekijöiksi. Avaamme uuden mobiilin palvelumme huhtikuussa. Seuraa toimintaamme, anna palautetta ja ole ensimmäisten joukossa. Tervetuloa Bizfitiin. Liity TÄSTÄ.